Black Friday i coronaramte tider: Brug din sunde fornuft, når du shopper online

Black Friday på bærbar computer

Det er de færreste af os, som ikke har bemærket, at der lige nu hærger en pandemi over os. Ligeledes er det nok de færreste, som aldrig før har hørt om Black Friday. Men hvordan går disse to ting i spænd? Skal vi helt undvære Black Friday i år, nu hvor det ikke er specielt smart, at hele Danmarks befolkning på netop denne dag tager ud og shopper i lange baner? Bare rolig. Der findes en anden løsning; online shopping. Læs med her og bliv klogere på online shopping, og hvilke forholdsregler du bør tage, når du shopper løs på Black Friday.

Sådan spotter du en falsk hjemmeside 

Der vil altid findes mennesker, som er villige til at drage fordel af og udnytte andre mennesker. Især på en dag som Black Friday, sidder der mennesker ude bag skærmene, som øjner en mulighed for at tjene penge på ivrige forbrugere. Derfor gælder det om at være opmærksom og bruge din sunde fornuft, når du handler online. De fleste fupbutikker er dog nemme at opdage, hvis du ved, hvad du skal kigge efter. Du kan starte med at kigge på priserne – lyder de for gode til at være sande, også selvom det er Black Friday, så er det også oftest sådan det forholder sig. Det kan f.eks. være, at du har besluttet dig for at opgradere på den teknologiske front, og derfor sidder du og kigger på IT-udstyr af høj kvalitet fra dell. Du har fundet et super godt tilbud til en pris, som du ikke før har set, hvilket bør få dine alarmklokker til at ringe. Desuden er det en god idé at kigge efter e-mærket, der er en indikator for sikker nethandel. En anden generel ting, der er god at undersøge, er hjemmesidens ”om os”. De fleste reelle butikker har ofte en beskrivelse af dem selv, deres historie og værdier. Modsat er det med fupbutikker, der som regel ikke bruger tid på at lave dette, og hvis de gør, kan det ofte spottes pga. stavefejl og dårlig oversættelse.

Sikker betaling

Når du har fyldt indkøbskurven på diverse hjemmesider og skal til at betale, er det en god idé at overveje hvilken betalingsform, der er den meste sikre at bruge. Dankort bør være en sikker betalingsform at benytte, når du handler på en dansk hjemmeside, mens Paypal egner sig godt til køb på udenlandske hjemmesider. Igen handler det her om at bruge din sunde fornuft og huske på, at du aldrig bør handle et sted, hvor de kræver unormalt mange oplysninger i forbindelse med betalingen.