Hvornår bør man købe udstyr som professionel fotograf?

Fotograf med kamera

Vi er kommet ind i en tidsalder hvor kameraer er tilgængelige over alt. Mobiltelefoner har været udstyret med kameraer i over et årti nu, men i det årti er kvaliteten blevet bedre og bedre og de har fået en større mulighed for at konkurrere med gode fotografiapparater der blot er fem år gamle. 

Forskellen er også tydelig på de sociale medier, hvor diverse madbilleder er blevet bedre, mindre grumset, mere korrekt belysning hjulpet godt på vej af filter-funktionerne; det hele har fået et løft. Dette løft lægger dog også et spørgsmål på bordet om hvornår man bør købe udstyr som professionel fotograf? Et ideelt spørgsmål for man skal trods alt give mere end hvad en telefon kan bringe. 

Fra hobby til profession

Svaret på spørgsmålet må siges at ligge et sted i overgangen mellem den private fritidsinteresse og den pludselig flamme der giver en lyst til at arbejde med noget man har bemærket, at man godt kan lide. Det er i denne overvejelsesproces at du kan begynde at skaffe dig et par småting, prøve at indsamle lommepenge og langsomt hæve aktiviteten og mængden på udstyr samtidig med at du øger dine kontakter og kommer mere frem.

I disse spæde skridt kan du blive en del af forskellige forsamlinger såsom fotografnu.dk, men du vil også kunne opbygge din egen hjemmeside, hvor du fremlægger en portfolio der fremlægger din kvalitet og hvilke kategorier du mener at du indgår under som professionel fotograf. 

Her begynder du også at kunne kigge på forskellige former for belysninger, kameramodeller, er du heldig at have en garage eller et ledigt rum, så kan du opbygge et mindre studie der gradvist indrettes mere og mere professionelt i takt med at du selv udvikler dig.