Årets store shoppedag: Dette skal du passe på

Tilbud på årets shopping dag

Sponseret af Lead Supply
Det er mange, der køber stort ind Black Friday. Rigtig stort. Tilbuddene er ulige nogen anden dag, og der kan være mange penge at spare. Det kan være lige fra alle årets gaver eller nødvendigheder, som man ikke kan leve uden. Hvis man køber noget større som et køleskab eller fjernsyn, kan der være mange penge at spare. Men samtidig skal man passe på med dyre forbrugs- og kviklån, som ofte kan være fristende i forbindelse med denne dag.
 

Black Friday er blevet årets store shopping-dag. Ikke bare i Danmark, men store dele af verden. Dette er ikke uden grund, da man kan opnå store rabatter på denne dag og derfor kan spare mange penge på både gaver og forbrugsvarer. Dette i særdeleshed, hvis man i forvejen står og mangler større store og dyrere inventar, der kan være flere tusinder kroner at spare. Men det er også en forbrugsfest, og som med alle fester, så skal man tænke over, de eventuelle konsekvenser dagen derpå. Det er bedst ikke at bruge flere penge, end at det også er okay dagen efter. Dette er særligt gældende, hvis man køber over evne vha. af forbrugs- og kviklån.

Overvej dine muligheder 

Der er nogle, der beslutter at tage et lån op til Black Friday eller på selve dagen. Det er langt fra alle, som har muligheden for at hive større beløb ud af økonomien på én gang, for at købe det man ønsker. Man bør dog stoppe op og overveje sine muligheder, og ikke tage en forhastet beslutning. Tager man f.eks. et dyrt kviklån på selve dagen, kan udgifterne ved lånet i sidste ende æde besparelsen op. Det kan dog lade sig gøre at finde ganske fine lån, som ikke koster alverden. Visse kviklån kan få rentefrie, hvis lånet indfries inden for en kort periode. Det kan f.eks. være at man bare har behov en ‘buffer’ indtil næste månedsløn går ind på kontoen. Er man ude i god tid og ved at finanserne kommer til at knibe på Black Friday, kan man anvende Ekstra Bladets låneguide til kviklån. Denne guide, kan ruste dig så du er bedre stillet i forhold til at kunne fravælge de dyre kviklån.  

Selvom det er blevet meget nemt og hurtigt at låne penge på nettet eller ude i butikkerne, så skal man overveje det grundigt inden man handler. Det kan nemlig have store konsekvenser for ens økonomi, hvis man ikke har råd til at tilbagebetale lånet inden for de aftalte betingelser. Og igen, kan det betyde at det knaldtilbud som du fik fat i på Black Friday, kommer til at koster blive dyrere end normalprisen. 

En låneguide kan hjælp dig på vej 

Med en låneguide kan du sammenligne forskellige lån og danne dig et overblik over, hvilket der er billigst målt ud fra de forskellige faktorer. Hvis du beslutter dig for at optage et lån, er der nemlig en række forhold, du bør have med i dine overvejelser. Her kan nævnes bl.a. renteomkostninger, gebyrer og løbetid. Disse faktorer kan have stor betydning for, hvor stort et beløb, du skal betale tilbage, og vælger du ikke med omhu, kan det koste dig dyrt og i sidste ende få store konsekvenser mange år ud i fremtiden. Der kan være stor forskel på lån, derfor kan en guide være en stor hjælp. 

Forstå omkostningerne 

Omkostningerne står ofte med småt, og som bekendt er det ofte det med småt, der kan blive den største udgift, når man vælger at låne eller købe noget på afbetaling. Du bør læse og forstå alle udgifterne forbundet med et lån. Hvis du vil se tingene trukket skarpt op, kan du tage et kig på det samlede tilbagebetalingsbeløb. Her kan du trække selve lånebeløbet fra tilbagebetalingsbeløbet og på den måde se, hvor meget det rent faktisk koster at låne pengene. 

Disse informationer vil du kunne se, hvis du benytter dig af en låneguide til at undersøge markedet og finde det bedste lån. Det er altid en god idé at foretage research og sove på det, inden du træffer den endelige beslutning.